Vält Persienner
Rullgardiner är det billigaste alternativet och också det lättaste att passa. Det är som en samlad tavla. Den är gjord av ett enda, solid tygstycke; det har inte lameller. Den rullar upp i ett rör längst upp i fönstret. Den styrs av en sidosträng som när den dras får den att rulla upp. Vid traditionell design måste rulla upp persiennerna manuellt. Men i de senaste rullgardinerna är det automatiserat; en enda bogserbåt vid strängen drar upp den. Rullgardiner är en vanlig syn i kök.

Panel Persienner
Denna design har vertikala lameller. Den största skillnaden är bredden på lamellerna. De är inte små kolumner utan stora paneler, därav namnet. Den andra viktiga skillnaden är att till skillnad från vanliga persienner inte panelerna roterar de glider på plats. De är fästa vid löpare.

Romerska persienner
På grund av sitt skiktade utseende ger en romersk persienn monterad på kontors- och hemutrymmen rummet ett sofistikerat utseende. När de hissas upp bildar de subtila veck och sänks de platt som en gardin. Romerska persienner är det bästa alternativet för husägare som letar efter ett alternativ till gardiner, men ändå vill skapa det traditionella och varma utseendet som följer med användning av gardiner. Dessa fönstertäckningar är oftast designade i tyg.

Föregående inlägg Några fördelar med att byta fönster
Nästa inlägg Rullgardiner! – En översikt

Lämna ett svar